måndag 18 augusti 2008

Krassliga pojkar och Eide börjar på fritids

I går mådde Marcus och Eide inte bra. Deras magar var inte riktigt som dom skulle. Marcus är rätt sänkt medans Eide är pigg. Dom sov mest hela eftermiddagen igår.


I dag är det då Eide´s första dag på fritids. Han ska gå i Sjökarbyskolan. Idag var det ca 7 st barn som skolades in. Det var nog sista gänget i klassen. Klassen kommer bestå av 21 st barn. Eide har med sig två stycken kompisar från dagis. Han träffade Jonas idag så det var roligt.

Efter fritids åkte vi till centrum och handlade stövlar och inneskor. Han har noll-intresse av hur sina skor/stövlar ska se ut. Men det blev med dödskallar på. Bra priser oxå. På stövlarna var det 30% och inneskorna 50% rabatt. Tack för det.

Ska åka till Mönstringsvägen snart och inventera lokalen. Efter det blir det en sväng till Ikea för att inhandla saker till lokalen. Saga vill faktiskt följa med.

Eftersom Marcus är hemma idag och är dålig så har hela familjen kunnat spela Eide´s nya PS2 spel, Buzz Dino. Marcus vann. Eide är duktig nu att han inte blir arg när han förlorar.

Idag har vi fått veta att Marcus och jag fått plats på KOMET-utbildningen. Det står för Kommunikationsmetod. Vänder sig till föräldrar med barn mellan 3 - 11 år. Det verkar vara en bra utbildning. Det är kommunen som ordnar den och är helt gratis. Finns att läsa om på hemsidan, www.kometprogrammet.se.
Jag hoppas att genom den här utbildningen kunna lösa konflikter med och emellan barnen på ett bra sätt. Som det känns nu så rår jag inte över situationen ibland. Även hur jag ska prata med barnen om hur tillståndet med mormor och morfar är. Det är bra att få lite nya "verktyg" att jobba med. Ni som känner Marcus vet ju vad han tycker om sånt här, men nu är han tvungen att gå med. I utbildningen ska bägge föräldrarna vara med.

I morgon är det då dags att köra bilen ut till Runö kursgård. Jag ska lämna Eide på fritids vid 9 och han får vara där och äta lunch. Han ser fram emot det.

Inga kommentarer: